Русия подсилва частите си в Харковска област предимно с пехота, но разполага с достатъчно ресурси, за да провежда настъпателни действия, например на юг. Това подчерта майорът от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и заместник-командир на Трета отделна десантно-щурмова бригада (създадена чрез сливане на подразделенията на ССО "Азов“ от бивши ветерани от едноименния батальон) Максим Жорин, съобщава УНИАН.

"Руснаците сега попълват частите си в Харковско направление предимно с "гола“ пехота, т.е. остава някакво командване на атакуваща бригада или дивизия, към нея се присъединяват няколко батальона пехота и веднага се изпращат за щурм. Но по-сериозният проблем за нас е не тяхната пехота, а масовото използване на десанти“, написа военният в канала си в Telegram.

По думите му руснаците напоследък са се концентрирали върху този тип атаки. В същото време той подчерта, че руската армия разполага с достатъчно ресурси за провеждане на настъпателни действия и в други участъци на фронта.

 "Всъщност техните ресурси са напълно достатъчни за провеждане на настъпателни операции, например на юг, и тук аз лично виждам доста сериозни рискове, тъй като за тях това е много важен район. Руснаците при никакви обстоятелства не могат да позволят да се стесни коридора и съответно да се прекъсне логистиката с Крим, така че ще се опита да я разшири“, обобщи Максим Жорин.