Заместник-командирът на Трета десантно-щурмова бригада ("Азов“) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Максим Жорин съобщи за тежка обстановка в абсолютно всички участъци на фронта, предава УНИАН.

"По-рано можехме да говорим за по-спокойни направления, където например прехвърляха частите като ваканция. Сега п*дерите се опитват да напреднат във всички посоки, навсякъде е трудно. На някои – Покровск, Торецк, Купянск - критично", пише той в своя Telegram канал.

Жорин предупреди никой да няма надежди, че руските войски ще спрат в определен град. Той отбеляза, че руската армия ще продължи да настъпва, докато силите и средствата го позволяват, а Въоръжените сили на Украйна с цената на големи усилия и характер ще ги сдържат.

"На фона на всичко това най-важното за цялата страна е да осъзнае колко е трудно сега на един украински войник и колко трябва цялото общество да подкрепя армията – всичко, което се случва днес – корупционните скандали, уморените от война посетители на концерти и ресторанти, демотивират войника. А именно на украинския войник се държи всичко“, отбелязва военният.