Много е вероятно ядрено оръжие да бъде използвано както от територията на Руската федерация, така и от Беларус. Това предупреди бившият командир на полка "Азов“, майор от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и заместник-командир на Трета отделна десантно-щурмова бригада Максим Жорин, предава УНИАН.

"В контекста на последните заплахи от Беларус - позволете ми да ви напомня, че тази страна де факто е въвлечена във войната от първите дни. Там няма специален военен потенциал, затова Руската федерация използва тази територия за разполагане на техника и военни съоръжения, за обстрел и като друго направление за дестабилизиране на ситуацията на границата с Украйна“, отбеляза боецът.

Оценявайки риска от ядрен удар, Жорин призова да не забравяме "в какви времена живеем и с кого си имаме работа“:

"Използването на ядрено оръжие е много вероятно, както от територията на Руската федерация, така и от Беларус, не само ние трябва да помним това, но и западните страни, които все още не изглеждат толкова решителни“, предупреди Жорин.

Майорът смята, че няма нужда да се правят опити за повлияване на Русия чрез убеждаване:

"Трябва да направим всичко, за да попречим на бесните руски кучета да използват ядрени оръжия и да спрат да заплашват целия свят. Трябва да ги унищожим – тогава вече няма да има заплаха за никого“, обобщи Жорин.