Командирът на батальона "Вълците Да Винчи“ Сергей Филимонов с позивна "Филя“ разкритикува украинските укрепления на фронтовата линия. Освен естествения релеф, руснаците са се научили да използват тези укрепления - те напредват по дълги танкови ровове, които наскоро са били изкопани на направлението.

"Имам много да кажа за укрепления.  Има ги, но са зле построени. Смятам, че някой трябва да носи отговорност за това. Танковият ров е изкопан. И землянката е изкопана. Но тези места, където се копае, и продължението, невзривни заграждения  – които трябва да са там, за да не ни заобиколи врагът – ами... това наистина е престъпление“, подчерта той в коментар за изданието "Новинарня“.

Според Филимонов това се отразява на устойчивостта на отбраната, "всъщност тези укрепления, които са тук, ни влошават нещата“. Руските войски заобикалят украинските сили по тези укрепления.

"Нямаме достатъчно хора, за да заемем линията, която е построена. Може би който и да е направил това, все още е изучавал Първата световна война. Това са глупости - да изкопаеш един окоп, един танков ров насред едно поле, за да могат пе*ерите да скочат в него и да вървят до другия град. Достатъчно е врагът просто да избута своите затворници и войници на договор там. Само да тичат. Който стигне ще седи без вода и храна: няма да бяга назад, защото ще го застрелят...“, добави той.

Командирът на батальона даде пример - 59-та бригада, където командирът на бригадата подготви втората линия на отбраната и "всичко беше направено правилно". Добра втора линия на отбрана според него е изградена и от 80-а отделна десантно-щурмова бригада.

"На ниво бригада работи, но не знам кой е отговорен за това. Има моменти, които определено няма да толерираме. Познавам момчетата, които загинаха заради тези укрепления - и няма да премълча за това...", завърши той.