Руските войски се опитват да се закрепят в жилищния район на Волчанск, Харковска област, за да започнат улични боеве. Въоръжените сили на Украйна не им позволяват да го направят. Това заяви командирът на батальон "Ахил" от 92-ра бригада Юрий Федоренко в ефира на КИЕВ24.

По думите му на направлението Стрелече-Глубокое ВСУ са успели почти напълно да стабилизират обстановката.

"Освен това силите на отбраната работят за подобряване на позицията си, тоест за изтласкване на противника от позициите му. В рамките на една от тези операции разузнавателният батальон на 92-ра десантно-щурмова бригада съвместно със Силите за специални операции и батальона "Ахил“, успя да изтласка врага от няколко позиции, да унищожи врага, който се е закрепил, а също така няколко пленени представители ще бъдат впоследствие разменени за наши момчета, които сега са в плен в Руската федерация“, отбеляза Федоренко.

Той заяви, че руснаците се опитват да се закрепят в жилищната част Волчанск.

"Що се отнася до Волчанск, за врага е много важно да влезе в жилищните райони, за да премине към улични боеве, но в момента Силите за отбрана нанасят доста упорити и мощни удари по противника. Затова врагът не успя да реализира целите, които си постави“, отбелязва военният.