За да спечели войната, Украйна трябва да намери начин да се противопостави на руската технология, като същевременно защити небето си.Това подчерта в интервю за изданието Fakty командирът на 95-а отделна десантно-щурмова бригада Олег Апостол.

Удостоеният със званието "Герой на Украйна“ бе попитан какви промени е претърпяла украинската армия след началото на войната. По думите му една от най-важните промени е, че старшите командири са избрали "правилната посока“ за обучение на войските.

"Когато видяха, че войната е сериозна, след 2014 година започнаха големи промени в подготовката на хората. Започнаха учения, вече не се пестяха толкова много боеприпаси и гориво. И именно благодарение на обучените военни на служба по договор, и на хората, които воюваха през 2014 година, издържахме първите месеци, а също и благодарение на бързите и правилни решения на командирите, включително и на ниско ниво“, обясни Апостол.

Той вярва, че за да победи Украйна е необходимо тя да се адаптира към войната и да предприеме определено противодействие. Като пример той посочи използването от руснаците на БпЛА"Орлан“ и "Ланцет“.

"Трябва да търсим начини за решаване на този проблем на кръгла маса, тогава ще има успех. Трябва да противодействаме на руските технологии. Трябва да помислим и как напълно да затворим нашето небе. Т.е., говорим за цялата гама от мерки. Ако ПВО не работи, не трябва да се водят щурмови действия, а контрабатарейна борба и т.н.“, обясни командирът на бригада.