На харковското направление украинските сили за отбрана са успели леко да отблъснат руснаците. Това заяви командирът на разузнавателен взвод  на 92ОШБр на ВСУ с позивна "Котя“, предава УНИАН.

"Закрепихме се на позициите си и дори успяхме да отблъснем малко противника и да заемем по-надеждни позиции, от които можем да атакуваме по-успешно и да нанесем още по-големи загуби“, отбеляза той.

В същото време военният добави, че руснаците не се отказват от опитите си да настъпят по-дълбоко и почти ежедневно провеждат настъпателни и щурмови операции. Освен това украинските защитници са силно тормозени от руската авиация.

"КАБ са толкова мощно оръжие, но позициите са добре подготвени и укрепени“, заяви той.

Според боеца, поради големия брой безпилотни самолети на фронтовата линия, разположението и движението на силите на бойното поле е известно и на двете страни. Той казва, че днес по същество има "игра с открити карти на масата - ние знаем почти всичко за врага, гледаме всеки квадратен метър и те също виждат нашите движения и позиции“.

Той каза също, че сега се прави всичко, за да се прехванат вражеските дронове "Орлан“ и ZALA.

"Колкото по-малко врагът вижда от въздуха, толкова повече шансове ще имаме да спасим личния си състав и толкова по-малко вражески КАБ ще поразят целта“, казва командирът на разузнавателния взвод на 92-ра ОШБр.