Продължава пълномащабната война в Украйна, а руските войски не спират опитите си да превземат селищата Ямполовка и Терни на Лиманското направление. В този участък на фронта подразделенията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се отбраняват и дават достоен отпор на руските войски, увери в ефира на "Еспрессо“ командирът на 96-ти батальон от 60-та отделна механизирана бригада Дмитрий.

По думите му в зоната на отговорност на неговата бригада руските войски са били доста активни, но при един от опитите за атака са претърпели сериозни загуби и все още се възстановяват от тях.

"Когато ВСУ навлязоха, врагът се опита масирано да настъпи, използвайки бронирана техника и голям брой жива сила, но благодарение на координираните действия на нашите части, съседи отляво и отдясно, ВСУ успяха да нанесат сериозно поражение на противника, след което той все още не е дошъл на себе си. Определена част от личния му състав бе унищожен“, увери командирът на батальона.

Събеседникът на медията добави, че руските формирования са отстъпили, за да се възстановят, върнали са се с различен състав и отново са понесли сериозни загуби. "Руснаците пускат хора в бой на втората седмица след подписването на договора, въвличат ги в активни бойни действия, различна е възрастта на руснаците, има млади момчета на 20-25 години“, споделя украинският войник.