Без разрешаване на спора с България и конституционните промени няма да може да се отблокира достъпът до ЕС. Това заяви във вторник министърът по европейските въпроси на Република Северна Македония Орхан Муртезани на пресконференция, предава скопското електронно издание "Локално".

Запитан дали е съгласен с премиера Християн Мицкоски и министъра на външните работи Тимчо Муцунски за конституционни поправки със забавено действие, Муртезани добавя, че въпросът трябва да бъде решен възможно най-скоро.

"Както европейският посланик и другите посланици на страните от ЕС на няколко пъти посочиха, че това е сериозна пречка пред нас, с която трябва да се справим и да се стремим, за да я разрешим възможно най-скоро“

В предизборната кампания като коалиция ВЛЕН подчертахме, че това е един от основните приоритети, както е и в програмата на правителството.

Без решаване на спора с България и конституционните промени няма как да бъде разблокиран пътят към ЕС на Скопие, уточни министърът, отговаряйки на журналистически въпроси.