Руски жени, лежали в затвора за тежки престъпления, се бият в Украйна. За това пише кметът на Уман (2014-2020), който сега се бие в 58-а отделна мотопехотна бригада "Хетман Иван Виговски“, Александър Цебрий, цитиран от УНИАН.

Той отбелязва, че на направлението, защитавано от една от бригадите на Въоръжените сили на Украйна, щурмовите операции се извършват от "изключително женски същества“. "Всички са вкарани в затвора за тежки престъпления, действията им на бойното поле се отличават с изключителна жестокост и дързост. Те не се предават, имат граната за себе си“, пише Цебрий.

Според него подобни истории опровергават твърдението на някои хора, че руският президент Владимир Путин е лош, но обикновените руски хора са добри.

"Някога живеехме в една и съща държава, учехме по една и съща училищна програма, гледахме едни и същи анимационни и детски филми, слушахме КИНО, ДДТ, "Машина на времето“... Кажете ми какво им е на тези хора, как може да се случва такова нещо?“, написа той.

По-рано военнослужещият от 24-ти отделен десантно-десантен батальон "Айдар" Станислав Бунятов заяви, че руснаците са започнали да използват осъдени жени в битки на фронта. Според него позициите на ВСУ край Яснобродовка (западно от Донецк) са били щурмувани от "отряд зеки-жени“. Една от тях е ликвидирана.

Бунятов отбеляза, че е необходимо да се внимава, защото такива руски "зечки“ могат да бъдат не само отпред, но и в тила и "ще изглеждат като опърпана жена на фронтовата линия, която ще влезе в двора през нощта и ще ви изпрати във вечен сън“.