През 2008 г. неизвестен мъж и негови приятели влизат в бар "Симпозио" в италианския град Тренто, но решават да избягат от заведението, без да платят сметката си. 15 години по-късно той обаче решава да поправи грешката си, като върне сумата и поиска прошка от собственика на бара, съобщава германският вестник BILD.

"Една събота вечер преди 15 години дойдох тук и изпих няколко чаши вино с приятели. На майтап избягахме без да платим. Това ни направи престъпници. Ето защо не съм стъпвал във Вашия бар от онзи ден“, пише в писмото, което наскоро собственикът на бара Андреа Бозицио е получил.

Авторът на писмото се извинява на собственика на заведението и се опитва да се поправи: той прилага 30 евро в плика и уточнява, че тази сума е четири пъти по-голяма от тази, която е трябвало да плати през 2008 г.

"Оставям на Вас да решите дали приемате извинението ми или не. Пак ще се видим, защото сега ще се върна в бара с високо вдигната глава“, пише мъжът.

Самият Бозицио казва, че денят, в който е получил писмото, е един от най-хубавите за всичките 18 години работа в бара. Сега собственикът очаква автора на писмото с "отворени обятия и чаша хубаво вино“.