Ситуацията в района на Авдеевка с всеки изминал ден става все по-тежка за Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Руската армия в този участък на фронта е успяла да постигне нови успехи в югоизточните покрайнини на града, пише днес, 24 ноември, информационно-аналитичният портал "Военное обозрение“.

Руската артилерия е нанесла серия от удари по позициите на украинските въоръжени сили на територията на Авдеевския укрепен район. Както съобщават руски военни кореспонденти, щурмовите части на руските въоръжени сили са достигнали нови позиции в Авдеевка - южно от улица Колосова, между СНТ "Виноградники“ и изхода на града. Това е недалеч от бившия ресторант "Царская охота“.

Предишния ден беше съобщено, че руските щурмови части напредват по Ясиноватския коридор - също в югоизточната част на Авдеевка, откъм Ясиноватая.

В същото време руските въоръжени сили продължават щурмовите действия в северозападна посока, в района на Авдеевския коксохимически завод, който е основното укрепление на въоръжените сили на Украйна в града.

Украински военни съобщават на западни кореспонденти, че атаките на руските въоръжени сили близо до Авдеевка и в града са много интензивни. За местната групировка на украинските въоръжени сили става все по-трудно да се защитава, а загубата на контрол над един от най-важните укрепени райони на Донецкото направление става практически неизбежна.

Руската армия настъпва активно и край Клещеевка през последните дни, унищожавайки и отблъсквайки украинските въоръжени сили в битките на южния фланг на Бахмут.