Принцесата на Уелс Кейт Мидълтън заяви, че след приключването на химиотерапията се е съсредоточила върху това "да остане без рак".

Тя направи това изявление в най-личното си семейно видео досега, в което се вижда как прекарва времето си насаме с принц Уилям и децата си, предава Sky News.

Невероятно откровеният и интимен видеоклип показва как принцесата, принц Уилям, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи прекарват времето си заедно в Норфолк с послание, озвучено от Кейт.

Във видеото Кейт заявява: "С наближаването на края на лятото не мога да ви опиша какво облекчение е, че най-накрая приключих с лечението си. Последните девет месеца бяха изключително трудни за нас като семейство. Животът, който познавате, може да се промени в един миг и ние трябваше да намерим начин да се ориентираме в бурните води и неизвестността".

През март принцесата потвърди, че след операция на корема лекарите са открили предракови клетки и че ще трябва да премине курс на превантивна химиотерапия.

Сега, когато лечението й е приключило, принцеста отправи послание във социалната мрежа Х:

"Послание от Катрин, принцесата на Уелс

С наближаването на края на лятото не мога да ви опиша какво облекчение е, че най-накрая приключих лечението си с химиотерапия.

Последните девет месеца бяха изключително трудни за нас като семейство. Животът, какъвто го познавате, може да се промени в един миг и ние трябваше да намерим начин да се ориентираме в бурните води и неизвестния път.

Пътуването през рака е сложно, страшно и непредсказуемо за всички, особено за най-близките ви хора.

Със смирение то ви изправя и лице в лице със собствените ви уязвимости по начин, който никога преди не сте обмисляли, а с това и с нова перспектива за всичко.

Това време преди всичко напомни на Уилям и на мен да се замислим и да бъдем благодарни за простите, но важни неща в живота, които толкова много от нас често приемат за даденост. Просто да обичаме и да бъдем обичани.

Сега се съсредоточавам върху това да правя всичко възможно, за да не се разболея от рак. Въпреки че приключих с химиотерапията, пътят ми към оздравяването и пълното възстановяване е дълъг и трябва да продължа да приемам всеки ден такъв, какъвто дойде.

С нетърпение обаче очаквам да се върна на работа и да поема още няколко публични ангажимента през следващите месеци, когато мога.

Въпреки всичко, което се е случило преди, навлизам в този нов етап на възстановяване с ново чувство на надежда и признателност към живота.

Двамата с Уилям сме много благодарни за подкрепата, която получихме, и черпим много сили от всички, които ни помагат в този момент. Добротата, съпричастността и състраданието на всички са наистина смиряващи.

На всички онези, които продължават собственото си пътешествие, свързано с рака - аз оставам с вас, рамо до рамо, ръка за ръка. От тъмнината може да излезе светлина, така че нека тази светлина блести ярко".