Гръцкият парламент ще гласува в неделя вечер предложението на опозиционната СИРИЗА за вот на недоверие към правителството, предложение, което със сигурност няма да мине, като се има предвид, че управляващата "Нова Демокрация“ има 157 депутати, шест повече от минималния лимит за парламентарно мнозинство, пише Kathimerini.

Тридневният дебат започна в петък следобед и тази вечер ще завърши с обръщенията на председателите на партиите и гръцкия премиер, последвано от гласуване.

Разгорещената дискусия между лидера на СИРИЗА и премиера дойде 24 часа по-рано от очакваното, след изказването на министъра на климатичната криза и гражданската защита Ципрас поиска думата, последван от Мицотакис.

Христос Стилианидис, министърът на гражданската защита, говори за справянето със снежната буря, като каза, че има пропуски, грешки, липса на координация, че е необходима "Военна стая“ за бързо вземане на решения. По думите му Гърция няма съвременни радари за своевременни прогнози за движенията на въздушните маси.

Превод и редакция: Иван Христов