Основната лява опозиционна партия в Гърция СИРИЗА внесе в четвъртък вот на недоверие срещу правителството заради лошото справяне със снежната буря, която обхвана страната, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

"Снежната буря погреба последните илюзии, че г-н (Кириакос) Мицотакис има способността да се поучи от своите грешки и закъснения и от драматичните резултати от своите идеологии“, каза Ципрас в парламента в четвъртък.

"От името на парламентарната група на СИРИЗА – Прогресивен алианс внасям вот на недоверие срещу най-лошото правителство, което страната е познавала след падането на диктатурата. В демокрацията няма задънени улици“, добави той.

Ципрас каза, че правителството се е провалило във всяка извънредна ситуация през последните няколко години, като горските пожари, които опустошиха части от Атика и Евия миналото лято, пандемията и снежните бури - както тази седмица, така и миналата зима.

Сесията беше прекъсната и се очаква тридневният дебат да започне в петък следобед и да завърши с гласуване на вота в неделя вечерта.

Превод и редакция: Юлиян Марков