Кандидатите на Демократическата и Републиканската партии Камала Харис и Доналд Тръмп ще се изправят един срещу друг в първия си телевизионен дебат. В навечерието на дългоочакваното събитие кампанията на Харис стартира уебсайт, на който подробно са описани нейните политики. предава Sky News.

Републиканците обвиняват сегашния вицепрезидент на САЩ, че е неясна по отношение на политиките си, откакто през юли стартира кандидатурата си за Белия дом.

На Националния конгрес на Демократическата партия тя успокои някои критици, като разкри повече информация за позицията си в определени области, но не навлезе в много подробности.

Сега кампанията ѝ публикува списък с позиции на уебсайта си New Way Forward (Нов път напред).

Той обхваща теми като икономика, основни свободи, насилие с огнестрелно оръжие, имиграция и външна политика.

В раздела за икономиката подробно са описани редица политики, включително намаляване на данъците за семействата от средната класа, повишаване на достъпността на наемите, намаляване на разходите за здравеопазване и понижаване на цените на енергията.

Разделът "Основни свободи" включва възстановяване и защита на репродуктивните свободи и запазване на гражданските права.

В него са изброени и политики като повишаване на сигурността на общностите от насилие с огнестрелно оръжие, поправяне на "счупената" имиграционна система, справяне с опиоидната криза, водеща роля на световната сцена и инвестиране в "източниците на сила" на Америка.

Тя сравнява позицията си с "Програмата на Тръмп по проект 2025", позовавайки се на консервативния наръчник, свързан с кампанията на нейния конкурент, в който подробно са описани плановете за разширяване на президентските правомощия.

Кампанията на Доналд Тръмп има подобна страница, в която са изложени политиките му, наречена Agenda 47.