Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис, която сега е най-вероятният кандидат за президент от Демократическата партия, говори на първия си предизборен митинг в Уисконсин, пише CNN. Тя направи няколко гръмки изявления - както по отношение на опонента си Доналд Тръмп, така и относно плановете си, ако спечели изборите.

Говорейки за ролята си на бивш главен прокурор на Калифорния и съдебен прокурор, тя каза: "Поемах престъпници от всякакъв вид: хищници, които злоупотребяваха с жени, измамници, които ограбваха потребителите, измамници, които нарушаваха правилата за собствена изгода. Затова ме слушайте: познавам типа на Доналд Тръмп“.

"И в тази кампания ви обещавам: с гордост ще поставя своя опит срещу неговия всеки ден от седмицата“, добави Харис.

Тя също така каза, че нейната кампания е събрала десетки милиони долари финансиране през последните 24 часа.

"Провеждаме кампания, насочена към хората. И току-що получихме страхотни новини: току-що имахме най-добрите 24 часа масово набиране на средства в историята на президентска кампания и именно защото провеждаме кампания, насочена към хората, вие можете да бъдете сигурни, че ще стана президент, ориентиран към хората“, увери вицепрезидентът на САЩ.

По думите на Харис, тази президентска кампания е фокусирана върху две визии. Едната е фокус върху бъдещето на страната, а другата върху миналото.

"Ние вярваме в бъдеще, в което всеки човек има възможност не само да оцелее, но и да процъфтява“, каза тя, описвайки бъдеще, в което "никое дете не трябва да расте в бедност“, където всички работници имат възможност да се присъединят към профсъюзи , възрастните хора "могат да се пенсионират с достойнство“ и където има достъпни здравни грижи и грижи за децата.

Тя добави, че "когато нашата средна класа е силна, Америка е силна". Харис също разкритикува кампанията на бившия президент Доналд Тръмп.

"Доналд Тръмп иска да върне страната ни назад“, подчерта вицепрезидентът.

Харис също обеща да прекрати забраните за аборти и да помогне за възстановяване на репродуктивните свободи на американците.

"И ние, които вярваме в репродуктивната свобода, ще спрем екстремните забрани на абортите на Доналд Тръмп, защото вярваме на жените да вземат решения за собствените си тела и не позволяваме на правителството да им казва какво да правят. И когато Конгресът приеме законодателство за възстановяване на репродуктивните свободи, като президент на Съединените щати, ще го подпиша“, подчерта тя.

Като цяло Камала Харис повдигна редица въпроси по време на речта си на предизборен митинг във вторник в Милуоки, Уисконсин.

Това са въпросите:

Свобода на работниците да членуват в профсъюзи.

Достъпна медицинска помощ.

Достъпни грижи за деца.

Платен отпуск за отглеждане на дете.

Достойно пенсиониране.

Всеки американец има право на глас.

Безопасност от насилие с огнестрелно оръжие: Закони за червен флаг, общи проверки и забрани за използване на тежко оръжие.

Възстановяване на репродуктивната свобода.

"Създаването на средна класа ще бъде определящата цел на моето президентство“, заяви тя, подчертавайки някои въпроси.