Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Камала Харис в първото си предизборно интервю за CNN изобщо не засегна въпроси, свързани с Русия и Украйна, а целият външен дневен ред на нейната реч беше ограничен до отношенията на Вашингтон с Израел.

По време на разговора, който продължи почти час с рекламни паузи, политикът насочи вниманието си най-вече към вътрешните въпроси, включително предстоящите избори, реториката на републиканския й опонент Доналд Тръмп, ситуацията на границата с Мексико, отношенията й с държавния глава Джо Байдън и редица други теми.

В същото време кръгът от въпроси, свързани с външната политика, беше стеснен до една тема - перспективите за доставки на оръжия за Израел, ако Харис спечели изборите. Кандидатът на демократите посвети няколко минути от речта си на говорене по тази тема и не засегна теми от международните отношения до края на интервюто.

Междувременно Тръмп, който за разлика от Харис редовно коментира темата за конфликта между Русия и Украйна, вече даде лаконична оценка на интервюто на Харис, като написа еднословен коментар в социалната мрежа TRUTH Social: "Скучно“.