Бизнес самолет падна в руската Тверска област на 23 август. Според предварителните данни на борда са били 7 души – трима екипаж и седмина пътници. Всички са загинали. В списъка на пътниците е и собственикът на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ "Евгений Пригожин“. Това гласят официалните данни от следствените служби за инцидента.

Фактите:

Самолетът Embraer се разби в Тверска област близо до село Куженкино.

На борда е имало трима пилоти и седем пътници, всички те са загинали, съобщават от Министерството на извънредните ситуации.

Накъде е летял самолетът

Самолетът, принадлежащ на компанията МНТ-Аеро, е летял от летище Шереметиево за Санкт Петербург.

Според списъка на пътниците на Федералната агенция за въздушен транспорт сред тях е и Евгений Пригожин.

Росавиация започна разследване на катастрофата.

На място работят представители на силите на реда и Министерството на извънредните ситуации.

Главното следствено управление на Следствения комитет на Русия образува наказателно дело по чл. 263 от Наказателния кодекс на Руската федерация за нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатация на въздушния транспорт.

Разследването е взето под личен контрол от губернатора на Тверска област Игор Руденя.

Комисия е започнала да събира фактически материали за обучението на екипажа, техническото състояние на самолета, метеорологичната обстановка по маршрута на полета, работата на диспечерските служби и наземното радиооборудване.

На този етап специалистите ще трябва да намерят и бордови средства за обективен контрол за последващо декодиране и анализ на записите от "черната кутия“.