Кучетата са не само наши верни спътници от древността, но и са се превърнали в своеобразно огледало на самите нас. Това важи особено за малките кучета, които поради компактния си размер често създават много близки връзки със своите стопани. Ако се чудите коя порода кучета подхожда на вашата зодия, StyleCaster публикува селекция от малки породи, които перфектно улавят същността на всяка от тях.

Въпреки малкия си размер и малки зъби, малките кучета имат силата да ви накарат да чуете гласа им. Когато след посещение при грумър видите малко куче, което сияе в нашийник с кристали, чувствате, че това куче има свой собствен характер. Малките кучета са не само очарователни, но и напомнят за техния произход от дивите вълци. Въпреки че може да имат сладка панделка на главите си, дивотията и непокорството остават част от природата им.

Всяка дребна порода куче демонстрира две страни на характера на своя зодиакален знак. Те могат да бъдат привързани и любвеобилни, но в същото време диви и неспокойни. Това са малките кучета, които олицетворяват характера на всяка зодия.

Овен: Йоркширски териер

Ако някога сте виждали малък йоркширски териер да пращи от енергия, ще разберете защо тази порода символизира Овен. Въпреки размерите си йоркитата винаги се стремят да бъдат лидери и излъчват авторитет и енергия, която се подкрепя от Марс – планетата на Овена.

Телец: Мопс

Телецът обича комфорта, вкусната храна и спокойна почивка - черти, които мопсът отразява перфектно. Тези кучета, също като Телците, обичат да се наслаждават на комфорта, като същевременно запазват вродената си елегантност.

Близнаци: Папион

Игривият и активен Папийон символизира енергията на Близнаците. Тази порода е винаги в настроение за общуване и приятелство, а тяхната интелигентност и жив характер ги правят любими във всяка компания.

Рак: Френски булдог

С големите си тъжни очи френският булдог отразява емоционалната и чувствителна природа на Рака. Тези кучета, подобно на Раците, са много привързани към стопаните си и се нуждаят от постоянна любов и внимание.

Лъв: Померан

Помераните са ярки, горди и харизматични, точно като Лъвовете. Тяхната буйна грива и безстрашие ги правят център на внимание, където и да отидат.

Дева: Корги

Перфектният пример за дисциплина и интелигентност, Коргито е лоялен приятел, който винаги е готов да работи и помага, подобно на желанието на Девата за ред и ефективност.

Везни: Малтиец

Малтийците символизират елегантността и хармонията, с които Везните са известни. Тяхната изтънченост и любов към красотата са идеални за този управляван от Венера знак.

Скорпион: Чихуахуа

Въпреки малкия си размер, Чихуахуа има страстен и защитнически характер, подобно на Скорпионите. Тези кучета винаги защитават любимите си стопани и трябва да спечелите доверието им.

Стрелец: Дакел

Дакелът е любознателен и смел, точно като Стрелец. Тази порода винаги е готова за ново приключение, дори късите й крака да я забавят малко.

Козирог: Фокстериер

Фокстериерът е сериозен и трудолюбив като Козирога. Тези кучета са отдадени на работата си и винаги са готови да защитят дома и стопаните си.

Водолей: Брюкселски грифон

Уникални и ексцентрични, брюкселските грифони отразяват оригиналността и независимостта на Водолеите. Те са лоялни, но избирателни в избора на приятели.

Риби: Ши Цу

Рибите, подобно на Ши Цу, са известни със своята емпатия и любов. Тези сладки кучета винаги са готови да дадат топлина и подкрепа, но могат да бъдат малко лениви.