Чеченският президент Рамзан Кадиров заяви, че е посетил снимачната площадка на популярния турски телевизионен сериал "Основаването: Осман" и е получил кон, турска сабя и доспехи като подарък от продуцента на историческата драма Мехмет Боздаг, предаде РИА Новости.

"По време на пътуването си в Турция аз и моите скъпи братя се възползвахме от възможността да посетим снимачната площадка на популярния турски телевизионен сериал "Основа: Осман". На място бяхме сърдечно посрещнати от продуцента на историческата драма Мехмет Боздаг, известен и със сериала "Възкръсналият Ертугрул", и актьорския състав на филма", пише Кадиров в Telegram.

Ръководителят на Чечня признава, че много му е харесала атмосферата, която цари на работната площадка. По думите му "тя буквално била пропита с турска история и култура и още от първите минути го потопила в хипнотизиращия свят на киното".

Предишният път, когато Кадиров посети снимачна площадка на турски сериал, предизвика истински фурор е социланите мрежи в България. Знамето в ръцете на Кадиров беше прието от мнозина като знамето на българския род Дуло (IYI). Оказа се, че то е филмов реквизит и е флагът на тюркското племе кайъ, чийто вожд е главен герой в сериала.