Чеченският лидер Рамзан Кадиров изрази съболезнованията си на роднините и близките на Евгений Пригожин, отбелязвайки "големия му принос“ за войната в Украйна, предава ТАСС.

"Несъмнено той има голям принос за провеждането на "СВО“. И тази заслуга не може да му бъде отнета. Смъртта му е голяма загуба за цялата държава. Изказвам искрените си съболезнования на семейството и приятелите на Евгений Викторович“, написа Кадиров в канала си в Telegram.

Той отбеляза, че заедно с Пригожин често трябвало да разрешават много сложни въпроси. "Помагахме му и по някои въпроси за Либия и Африка. Свързваха ни много неща“, добави Кадиров.

В същото време той отбеляза, че напоследък Пригожин не е могъл да види "пълната картина на случващото се в страната“, "Помолих го да остави личните амбиции в името на въпроси от първостепенно национално значение. Всичко останало можеше да се реши по-късно. Но той беше такъв, Пригожин, с неговия железен характер и желание да постигне целта си точно тук и сега", написа ръководителят на Чечня.