Три хиляди чеченски бойци от нови части на Министерството на отбраната и руската Национална гвардия са готови да отидат в Украйна, за да се борят с украинците и "НАТО-вската агресия". Това е съобщил президентът на републиката Рамзан Кадиров, предава РИА Новости.

"Бойците вече са готови да отидат в зоната на Северния военен окръг, за да противодействат на нацистката и НАТО-вската агресия. Като се има предвид тяхната висока бойна подготовка, оборудване, силна и несломима мотивация, момчетата са в състояние да изпълнят поръчка с всякаква сложност", е написал той в канала си в Telegram.

Както се уточнява от руската агенция, става дума за полковете "Ахмат-Русия" и "Ахмат-Чечня", както и за батальоните на името на Шейх Мансур и Байсангур Беноевски. Според Кадиров за решаване на задачите, поставени от върховния главнокомандващ, "републиката няма да пести усилия и средства", позицията му се споделя от още три хиляди войници от тези части. Ръководителят на Чечня отбелязва, че лично се е убедил в това по време на формирането на личния състав на новите полкове и батальони.