Министърът на вътрешните работи на Среднобосненския кантон Феликс Видович даде интервю за RTL Danas, в което коментира решението на хърватския президент Зоран Миланович да отмени пътуването си до Босна и Херцеговина поради съображения за сигурност, отбелязват в редакцията на загребския ежедневник Jutarnji List.

Видович отбеляза, че планът за сигурност е бил в ход от няколко дни и се е прилагал стриктно от структурите на МВР."Ние обаче нямаме информация за причината за отмяната. След като това се случи, очевидно е имало причина. Разбрах за решението от медиите – тогава, когато и широката общественост научи“, увери регионалният вътрешен министър.

Той коментира и неофициалната информация, че пътят от летище Сараево до Травник, административният център на Среднобосненския кантон, е опасен и е засечена възможност за нападение на Михайлович по този маршрут.

"Тази част от пътя минава през окръг Централна Босна, има част, която минава през окръг Сараево. Ние нямаме таква информация. Не знам дали е подадена такава и за територията, която попада под окръг Сараево“, каза той пред RTL, като допълни, че би било правилно от хърватска страна да се съобщи на федералното МВР, ако са разполагали с тревожни данни.

Превод и редакция: Тереза Герова