Израелските отбранителни сили са унищожили ракетни установки на палестинската групировка ХАМАС, разположени на територията на джамия в Ивицата Газа, се казва в съобщение в Telegram канала на военните на еврейската държава.

Съгласно разпространената информация, в хода на сухопътната операция в палестинския анклав военните на Израел са получили доказателства за използването на граждански обекти от членове на ХАМАС за свои цели. По-специално информацията е получена от войници от 460-та бригада на Израелските отбранителни сили.

"По време на търсенето на терористична инфраструктура и разчистването на района... ракетните установки, открити от войници в една от джамиите, бяха унищожени“, се уточнява в съобщението.

Освен това пресслужбата на израелските войски съобщи за откриването на 50 ракети в северната част на Ивицата Газа. Снарядите са били разположени на територията на една от местните младежки организации и са били насочени към Израел.

По-рано през деня палестинските власти съобщиха, че израелските военни са атакували единствената психиатрична болница в Ивицата Газа.