Израелските отбранителни сили отправиха призив към жителите на Южен Бейрут временно да напуснат домовете си. В разпространеното от тях съобщение се казва, че някои жилищни сгради са разположени близо до цели, свързани с ливанската групировка "Хизбула“, съобщава вестник BILD.

"Израелската армия ще предприеме действия срещу тях в близко бъдеще“, предупреди говорителят на Израелските отбранителни сили Авихай Адраи.

В момента Израел извършва масирани въздушни удари срещу групировката "Хизбула“. В резултат на един от тях предния ден беше убит зетят на лидера на "Хизбула“ Хасан Насрала.

"Хасан Джаафар ал Касир, зетят на Хасан Насрала, е една от двете ливански жертви на израелски въздушен удар по жилищна сграда в квартал Масе в Дамаск“, се казва в изявление на Сирийската обсерватория за правата на човека.

Източник, близък до "Хизбула“, потвърди информацията пред AFP. Лидерът на терористичната групировка Хасан Насрала бе убит при израелски въздушен удар в края на миналия месец.

В отговор на израелските атаки "Хизбула“ изстреля около 140 ракети срещу Израел. Повечето от тях бяха прихванати от системата за противоракетна отбрана, а някои снаряди паднаха на открити площи.