През изминалия ден Израелските отбранителни сили са поели контрола над опорен пункт на групировката ХАМАС в северната част на Ивицата Газа, съобщава от пресслужбата на военните на еврейската държава в Telegram.

В координация с войници на място изтребител е нанесъл удар по клетка от приблизително 10 бойци на ХАМАС. След това сухопътните войски са идентифицираха противотанкова ракетна клетка, действаща в близост до тях, и са насочили изтребител за нанасяне на удар.

През нощта са поразени и десетки гранатометни установки на Хамас.

Освен това военноморските сили са нанесли удари с високоточни боеприпаси по стратегически цели, принадлежащи на ХАМАС, включително "постове, съдържащи технологични активи“.

Съобщава се, че израелските военни са локализирали "редица терористи на ХАМАС, барикадирали се в сграда в непосредствена близост до болницата Ал-Кудс и планирали да извършат нападение срещу силите оттам. Войници на Израелските отбранителни сили насочиха самолет... Атаката доведе до значителни вторични експлозии, които показват наличието на оръжеен склад на ХАМАС в цивилен район“.