Военните на Израел, като част от сухопътните операции в Ивицата Газа, подготвят бойното поле в района Джабалия в северната част на палестинския анклав, съобщиха от пресслужбата на Израелските отбранителни сили.

"Като част от продължаващите сухопътни операции в Ивицата Газа, 162-ра дивизия, с помощта на Военновъздушните сили, оперира, за да подготви бойното поле в района на Джабалия. Атаките срещу терористични цели бяха извършени с подкрепата на изтребители и БпЛА“, се казва в изявлението.

"По време на операцията бяха атакувани три тунелни шахти в района на Джабалия, в които се криеха терористите", добавят от пресслужбата.

Военните отбелязват, че "162-ра дивизия е завършила обкръжаването на Джабалия и се готви да продължи атаката“.

Пресслужбата също така пояснява, че северно от Джабалия бойните части на 551-ва бригада и специалните сили са действали, за да "елиминират терористични обекти и да прочистят пътя за силите на дивизията и да неутрализират терористични обекти в района“. Според текста в резултат на операцията израелските сили "с подкрепата на авиацията ликвидираха десетки терористи, откриха и заловиха вражески оръжия на различни места, включително в частни домове, а също така намериха и унищожиха тунелни шахти“.