Говорителят на Израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари съобщава, че израелските военновъздушни сили са нанесли удар по главната щабквартира на "Хизбула" в ливанската столица Бейрут, предава The Times of Israel.

Хагари посочва, че базата е била построена под цивилни сгради в предградието Дахия - известна крепост на "Хизбула" в Бейрут.

Той уточнява, че засега няма промени в указанията за израелските цивилни граждани. Кадри, публикувани от ливански медии, показват масираните удари.

Според израелското армейско радио ИОС са използвали изтребители F-35 и супертежки бомби за разрушаването на бункери, за да нанесат най-мощния удар по Бейрут от войната през 2006 г. насам. Източници на радиото твърдят, че основната цел на операцията е била да се ликвидира генералният секретар на групировката Хасан Насрала.

Непосредствено след атаката не е било известно дали той е бил на мястото на удара. Вестник Yediot Ahronot цитира източници от разузнаването, според които разузнавателната служба МОСАД следи отблизо движението на Хасан Насрала и знае местоположението му във всеки един момент. Иранската информационна агенция Tasnim, която е близка до Корпуса на гвардейците на ислямската революция, съобщи, като се позова на свои източници, че Хасан Насрала е жив. Редица други медии, сред които и Al-Arabiya също потвърдиха, че Насрала е на "безопасно място".