Военновъздушни сили на Израел са атакували централната база на военноморските сили на групировката "Хизбула“ в Бейрут, а също така са нанесли удари по оръжейни складове и командни центрове на организацията в ливанската столица. Това съобщиха от пресслужбата на Израелските отбранителни сили (IDF).

"ВВС на Израел нанесоха удари по оръжейни складове, командни центрове на "Хизбула“ и допълнителни терористични цели в Бейрут. Сред целите в Бейрут беше централната база на военноморските сили на "Хизбула“, където бяха разположени военни моторни лодки и център за обучение", се казва в изявлението.

"Лодките на военноморската част на [Хизбула] са предназначени за използване при атаки срещу кораби на израелския флот, както и срещу морски и стратегически цели в израелските териториални води“, отбелязва пресслужбата.

Военните добавиха, че "някои от целите са били разположени под земята“.

"Многобройни мерки бяха предприети преди ударите, за да се намали рискът от причиняване на вреди на цивилни, включително изпращане на точни и ранни предупреждения в района“, става ясно още от разпространения текст.