Най-малко един израелски удар е регистриран в южните предградия на Бейрут рано сутринта в сряда, съобщиха очевидци пред Reuters. Това се случва часове, след като САЩ заявиха, че се противопоставят на обхвата на израелските атаки в Бейрут на фона на растящия брой на жертвите и страховете от по-широка регионална ескалация.

Чути са два взрива и са забелязани кълба дим, излизащи от два отделни квартала. Израел издаде заповед за евакуация рано в сряда, в която се споменава само една сграда.

През последните седмици израелските военни нанесоха удари по южните предградия на Бейрут, крепост на Хизбула, без предварителни предупреждения или издадоха предупреждение за една област, докато нанасяха удари по-широко.

Израелската армия съобщи, че е извършила удар върху подземен склад с оръжия на Хизбула в южното предградие на Бейрут Дахия.

"Преди удара бяха предприети многобройни стъпки за смекчаване на риска от нараняване на цивилни, включително предварителни предупреждения към населението в района“, подчертаха израелските военни.