Броят на заложниците, отвлечени от бойци на ХАМАС в атаката срещу Израел на 7 октомври, е ревизиран нагоре до 229 души, съобщава германският вестник Die Zeit, като се позовава на военните на еврейската държава.

Израелските отбранителни сили са уведомили семействата на 229 души, че техните роднини са били отвлечени, обяви говорителят на армията Даниел Хагари. Броят все още не е окончателен, тъй като разследванията продължават.

По-рано се съобщаваше, че ХАМАС държат най-малко 224 заложници в Ивицата Газа. В понеделник израелските власти потвърдиха освобождаването на двама заложници – възрастни жени, отвлечени на 7 октомври от домовете им в кибуца Нир Оз на границата с Ивицата Газа.

50 от заложниците, които бойците на палестинската групировка ХАМАС отвлякова в атаката от 7 октомври срещу Израел, са загинали в резултат на ударите, нанесени от еврейската държава по територията на Ивицата Газа, обяви пред руския вестник "Коммерсант“ Абу Хамид, един от представителите на делегацията на ХАМАС, която е на посещение в Москва.