Изтребители на Израелските отбранителни сили са поразили военна инфраструктура и минохвъргачки, принадлежащи на сирийската армия, в отговор на обстрел на територията на еврейската държава от вторник вечерта. Това се казва в кратко съобщение в Telegram канала на Израелските отбранителни сили.

В отделно изявление израелските военни съобщават за операция в град Дженин на Западния бряг, в рамките на която са нанесени удари по "въоръжени терористи“.

В разпространения текст се се отбелязва, че по време на антитерористичната операция, проведена от Израелските отбранителни сили и Граничната полиция на страната, силите за сигурност са срещнали въоръжена съпротива и са "открили огън“. "По време на антитерористична операция в Дженин въоръжени терористи стреляха по израелски войници и хвърляха взривни устройства по тях. В отговор дрон на Израелските отбранителни сили удари екстремистите", посочиха военните, като отбелязаха, че няма съобщения за жертви или ранени сред израелските войници.

Съобщава се също, че в хода на антитерористичните дейности в Уади Брукин, в района на Дженин, израелските сили "задържаха двама души, заподозрени в участие в терористични дейности“.