Израелските отбранителни сили съобщиха за ликвидирането на един от командирите на щаба на "Хизбула" в Бейрут, предава The Times of Israel.

Според съобщението на армията при прецизен удар на израелските военновъздушни сили е убит командирът на щаба на "Хизбула" Сухейл Хюсеин Хюсейни. В доклада се твърди, че той е отговарял за логистиката и доставките на оръжия от Иран, както и за разпределението на оръжията между подразделенията на "Хизбула".

Сухейл Хюсеин Хюсейни е бил и член на Съвета за джихад на Хизбула - висшия военен орган на групировката.

"Хюсейни играе решаваща роля в трансфера на оръжия между Иран и "Хизбула" и отговаря за разпределянето на модерните оръжия между подразделенията на "Хизбула", като контролира както транспортирането, така и разпределянето на тези оръжия", се посочва в съобщението.

На 23 септември израелската армия започна операция "Северни стрели" срещу формирования на "Хизбула", по време на която нанесе масирани въздушни удари по военни обекти на ливанското движение. При един от ударите на 27 септември в Бейрут е убит генералният секретар на "Хизбула" Хасан Насрала. Движението потвърди смъртта му и обеща да продължи да се противопоставя на Израел. През нощта на 1 октомври Израелските отбранителни сили обявиха началото на сухопътна операция в граничните райони в Южен Ливан.