Израелските отбранителни сили продължават да разширяват сухопътната операция в Ивицата Газа, а изтребители, хеликоптери, кораби и артилерия подпомагат сухопътните сили, съобщиха от пресслужбата на армията на еврейската държава в канала си в Telegram.

"Сухопътните войски на Израелските отбранителни сили продължават бойните действия в Ивицата Газа, работейки съвместно с ВВС и ВМС. Наред с разширяването на сухопътните операции се провеждат съвместни общовойскови усилия с ВВС и ВМС за неутрализиране на наземни заплахи и нанасяне на значителни щети на терористичната организация ХАМАС. Изтребители и хеликоптери, заедно с дистанционно пилотирани самолети, кораби и артилерия, помагат на сухопътните сили да извършват удари и да поразяват цели от въздуха в съответствие с оперативната необходимост“, се казва в съобщението на армейската пресслужба.

Допълва се, че в резултат на ударите "бяха поразени десетки терористични цели на ХАМАС“ и е предотвратено проникването на "терористи“ на територията на Израел.