Израелските отбранителни сили съобщиха, че сухопътните войски са превзели крепост на ХАМАС през нощта на 6 ноември и около 450 обекта, принадлежащи на терористичната група, са били ударени, докато сухопътната офанзива на Израел в Ивицата Газа продължава, предаде The Times of Israel.

Според информацията предадена от Израелските отбранителни сили комплексът е съдържал наблюдателни постове, тренировъчни площадки и подземни тунели.

В съобщението на военните се допълва, че няколко бойци на ХАМАС са били убити, докато войските превземат мястото.

В други битки са убити няколко полеви командири на ХАМАС.

Междувременно военните съобщиха, че изтребители са ударили повече от 450 цели в Ивицата Газа през последния ден, включително тунели, военни бази, наблюдателни пунктове и позиции за изстрелване на противотанкови управляеми ракети.

При въздушен удар е убит Джамал Муса, ръководител на специалните операции на ХАМАС, твърдят отбранителните сили на Израел.

"Военноморските сили също са извършили удари срещу обекти на ХАМАС, включително командни центрове и допълнителни позиции за изстрелване на противотанкови управляеми ракети и наблюдателни постове", се посочва още в съобщението.