Началникът на щаба на Израелските въоръжени сили генерал-лейтенант Херци Халеви съобщава, че армията се подготвя за сухопътна офанзива срещу "Хизбула" в Ливан, като споделя пред група войници, че "военните им ботуши ще навлязат на територията на врага", предава The Times of Israel.

"Можете да чуете самолетите отгоре, ние атакуваме през целия ден. Както за да подготвим района за възможността за вашето навлизане (в Ливан), така и за да продължим да нанасяме удари на Хизбула", посочва Халеви пред войниците от 7-а бронирана бригада по време на учение, симулиращо сухопътна офанзива в Ливан.

"Днес "Хизбула" разшири обхвата на огъня си. По-късно днес тя ще получи много силен отговор", обещава той, след като тази сутрин групировка изстреля ракета към централен Израел.

"Днес ще продължим, не спираме, продължаваме да атакуваме и продължаваме да ги удряме навсякъде. Целта е много ясна - да върнем (разселените) жители на север в безопасност", продължава Халеви.

"За да направим това, подготвяме (наземни) маневри", заявява той на войниците.

"Вашите военни ботуши ще навлязат във вражеска територия, ще влязат в села, които "Хизбула" е подготвила като големи военни аванпостове, с подземна инфраструктура, пунктове за съхранение и стартови площадки за ракети, (от които "Хизбула" възнамерява) да извършва нападения срещу израелски цивилни.

"Навлизането ви в тези райони със сила, срещата ви с оперативните бойци на "Хизбула" ще им покаже какво означава да се изправят срещу професионална, висококвалифицирана и опитна в битките сила", продължава той. "Вие ще влезете много по-силни и по-опитни от тях. Ще влезете, ще унищожите врага там и решително ще разрушите инфраструктурата му. Това са нещата, които ще ни позволят след това безопасно да върнем жителите на северната част на страната".