Вниманието на Израел се насочва на север, където страната е заплашена от бойци на ливанската групировка "Хизбула“. Страната започва нов етап от войната. Съответното подчерта министърът на отбраната на еврейската държава Йоав Галант, съобщава изданието The Times of Israel.

"Центърът на тежестта се движи на север. Ние пренасочваме сили, ресурси и енергия на север... Вярвам, че сме в началото на нова фаза от тази война и трябва да се адаптираме“, подчерта Галант, обръщайки се към военнослужещи във ВВС на Израел в базата "Рамат Давид“.

По думите му целта на Израел във войната на северно направление е жителите на градовете в северната част на страната да се върнат по домовете им живи и здрави.

Освен това, както увери Галант, страната не е забравила за заложниците, държани от бойци на ХАМАС, и за задачите си в Ивицата Газа. Следователно ще продължи да "изпълнява своя дълг“ на юг.

По-рано през деня 98-ма дивизия на Израелските отбранителни сили бе прехвърлена в Северен Израел след няколкомесечни боеве в Ивицата Газа.