Израелските военни са нанесли удари по над 300 цели в Ливан в един от най-интензивните въздушни удари досега срещу групировката "Хизбула“, съобщава Associated Press.

В Южен Ливан мощни въздушни удари са били нанесени в много райони на страната в понеделник сутринта, включително далеч от границата между двете страни.

Ливанската държавна национална информационна агенция докладва, че ударите са засегнали гориста местност в централната провинция Библос, на около 130 километра северно от границата. Не се съобщава за жертви.

Също така, според ливанската информационна агенция, Израел е атакувал цели в североизточните райони Баалбек и Хермел, където е убит пастир, а двама членове на семейството му са ранени. Отбелязва се, че 30 души са били ранени в резултат на тези бомбардировки.

По данни на Министерството на здравеопазването на Ливан в резултат на израелските удари в южната част на страната в понеделник 100 души са били убити, а повече от 400 ранени. Сред жертвите има деца, жени и парамедици. Според ведомството това е най-смъртоносната атака от почти година на трансгранични сблъсъци.