През последните 24 часа Израелските отбранителни сили са нанесли удари по повече от 200 цели на екстремистите в Южен Ливан. Това се казва в съобщение от пресслужбата на армията на еврейската държава.

"През последните 24 часа израелските ВВС нанесоха удари по повече от 200 терористични цели в Южен Ливан. В допълнение, войските локализираха, откриха огън и унищожиха терористичната клетка от засада. Освен това военнослужещите откриха заредена ракетна установка "Корнет“ и я демонтираха“, се казва в разпространения текст.

Допълнено бе, че в резултат на операцията е ликвидиран Абас Аднан Муслем, командир на района Айтарун на единицата "Радуан“ на "Хизбула“. "Той е отговорен за извършването на множество терористични атаки срещу общности в Северен Израел и войници на Израелските отбранителни сили“, съобщиха още от армейската пресслужба.

В същото време, се посочва в изявлението, войниците на Израел са продължили оперативните си действия в района на Джабалия, в централната и южната част на Ивицата Газа. По време на нападенията са унищожени десетки бойци, както и няколко инфраструктурни обекта на палестинското движение ХАМАС.