Израелската армия твърди, че е използвала само част от модерните си оръжия при неотдавнашна атака срещу цели в Иран, пише BILD.

 "Можем да направим много повече. Ударихме стратегически системи в Иран и сме готови за всеки сценарий във всички военни театри“, заяви началникът на щаба на Израел Херци Халеви на брифинг във военния щаб в Тел Авив.

На 26 октомври Израел атакува на няколко вълни системи за противовъздушна отбрана, военни бази и ракетни заводи в няколко района на Иран. Атаката беше в отговор на иранска атака от 1 октомври, при която близо 200 балистични ракети бяха изстреляни срещу Израел.

"Нашето послание е много, много ясно. Израел ще се изправи срещу всяка заплаха, където и когато и да се появи. Ще знаем как да нанесем удар“, добави Халеви.

Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание в понеделник, за да обсъди атаките срещу Иран. Представители на Швейцария, която в момента председателства Съвета за сигурност, съобщиха, че искането за провеждане на срещата е дошло от Иран и е подкрепено от Алжир, Китай и Русия.