Израелското правителство реши да блокира катарския телевизионен канал Al Jazeera в страната. Това беше предшествано от редица скандали. Това съобщи Амихай Щайн, кореспондент на израелската държавна телевизионна компания Kan, в Twitter.

"Израелското правителство одобрява: ще бъде възможно затварянето на офисите на Al Jazeera в Израел, включително конфискацията на мрежовото оборудване“, отбеляза журналистът.

Според него израелското правителство смята, че предаванията на телевизионния канал заплашват гражданите и Силите за отбрана на Израел (СОИ).

След нахлуването на бойците на ХАМАС в Израел, катарският телевизионен канал започна да бъде обвиняван в разпространение на фалшиви новини и пропаганда. Пример за това е експлозията на територията на болницата Ал Ахли в Ивицата Газа.

Al Jazeera твърди, че Израел е ударил болница, където са държани стотици цивилни. В същото време предаването на телевизионния канал записва излитането на ракета от Газа.

СОИ отричат ​​всякакво участие в обстрела на болницата. Израел обяви, че става въпрос за заблудена ракета на "Ислямски джихад". Според СОИобаче ракетата не е паднала върху болницата, а върху паркинг наблизо.

Израел също обвинява Хамас, че се опитва да скрие какво "наистина се е случило“ в болницата и преувеличаване на броя на жертвите.