Израелската армия е атакувала 450 цели в ивицата Газа за един ден и продължава да разширява зоната на сухопътни операции. Това са съобщили от пресслужбата на Израелските отбранителни сили (ИОС), предава The Times of Israel.

"През последните 24 часа изтребителите на ИОС удариха 450 военни цели, принадлежащи на терористичната организация "Хамас" в ивицата Газа, включително оперативни командни пунктове, наблюдателни постове и площадки за изстрелване на противотанкови ракети. Частите на ИОС продължават да разширяват наземните операции", се посочва в изявлението.

Според израелските отбранителни сили, комбинираните бойни групи, като част от разширяващите се сухопътни операции в ивицата Газа, са извършили удари срещу терористи, включително с помощта на безпилотни летателни апарати. "Като част от разширяването на операциите на сухопътните сили, комбинираните бойни групи на ИОС атакуваха терористични групи, опитващи се да атакуват военен персонал, както и терористични групи, планиращи да използват противотанкови оръжия. Те също така насочваха дронове към терористични цели", се допълва в изявлениеот на ИОС.