Следващата фаза от военната операция на Израел срещу палестинската радикална организация ХАМАС в Ивицата Газа ще включва комбинирани действия по море, суша и въздух. Това заяви министърът на отбраната на еврейската държава Йоав Галант по време на посещение в базата на израелските ВМС в южния пристанищен град Ашдод, предава ТАСС.

"Моето послание към военните: отлично, вие свършихте страхотна работа! Продължавайте да се подготвяте за нашата операция, тя ще дойде скоро. Внимателно се подготвяме за следващата ни стъпка – многостранна операция във въздуха, на сушата и в морето. Вършете си работата, пригответе се, ще сте ни нужни“, каза Галант на военните в Ашдод, чиито думи бяха разпространени от пресслужбата на Министерството на отбраната.

Говорейки с военния персонал, той похвали техните действия за отблъскване на проникването на бойци от ХАМАС в Южен Израел на 7 октомври. Освен това Галант подчерта, че израелските ВМС ще играят важна роля в по-нататъшния ход на операцията в Газа, отбелязват от Министерството на отбраната.