В сутрешните часове на деня в кабинета на министър-председателя на Словакия е бил получен плик с куршум вътре, съобщава местното издание Aktuality, като уточнява, че нформацията е потвърдена и от правителствената служба.

"Можем да потвърдим, че плик с куршум, адресиран до министър-председателя на Словашката република, е бил доставен днес в правителствената служба“, обявиха от кабинета на Фицо.

Отбелязва се, че куршумът е открит при проверка на входящата поща от охранители. Сега колетът, адресиран до Фицо, се проверява от служители на Службата за защита на конституционните служители и дипломатическите мисии.

"Този ​​въпрос се разглежда от полицейски служители от съответното звено, подчинено на регионалното полицейско управление в Братислава“, коментира Михал Зайф, представител на регионалната полиция в Братислава.

На 15 май бе извършен опит за убийство на словашкия премиер - той е прострелян няколко пъти. Инцидентът се случи в град Гандлова, разположен на 150 километра от Братислава. Фицо бе тежко ранен и бе подложен на хирургическа интервенция.