Филмовата икона Ален Делон ще бъде погребан на територията на провинциалното му имение в Души-Монкорбон, Лоаре, Централна Франция, със "стриктно лична“ церемония, на която са поканени едва 40 души, съобщава вестник The Guardian.

"Внимателно подбраната група“ от опечалени са поканени на церемонията при условие, че "запечатат“ телефоните си и не правят опити за снимки.

Френският актьор, който почина в неделя на 88-годишна възраст, изрично пожела да не бъде изпращан с национални почести, а да бъде погребан "като всеки друг“.

След специално разрешение от местния префект, тленните отанки на актьора ще бъдат положени в параклиса, който самият той е построил в имота си на малко повече от 100 километра югоизточно от Париж. Делон закупи имението през 70-те години на миналия век и живя там до сетния си дъх. Актьорът ще бъде положен до тленните отанки на най-малко 35 от домашните си кучета.

Делон е поискал неговият спътник в края на живота -  белгийският малиноа, наречен Лубо, да бъде погребан с него. След протести на активисти за правата на животните, трите деца на актьора се съгласиха да запазят кучето в семейството. Не е ясно кой или къде ще задържи Лубо.

Делон също бе поискал заупокойна литургия от католическия свещеник монсеньор Жан-Мишел ди Фалко, бивш епископ на Гап в Югоизточна Франция и дългогодишен негов приятел. Ди Фалко ръководи погребението през 2017 година на актрисата Мирей Дарк, спътница на Делон между 1968 и 1983 година и жена, която той описа като "любовта на живота ми“.

Съобщава се, че опечалените са били помолени да поставят мобилните си телефони в найлонови торбички по време на церемонията и им е казано, че не трябва да се правят снимки. Местната префектура забрани на самолети и дронове да летят над имота.

Здравето на Делон се влоши рязко през 2019 година след инсулт. Малко по-късно той бе диагностициран и с бавно развиващ се лимфом.