От управляващата в Украйна партия "Слуга на народа“ обявиха, че в страната няма да се провеждат избори до успешен край във войната срещу Русия, съобщава "Страна.ua“.

"Какви избори може да има, когато се водят военни действия. Какви избори може да има без тези хора, например, които се бият, а ние провеждаме избори тук. Какви избори може да има, когато критериите за сигурност не са решени в части от територии на Харковска, Донецка, Херсонска област, където непрекъснато се случва нещо“, заяви народният депутат Елена Шуляк в интервю за един от каналите в YouTube.

Тя говори за милионите украинци, които са в чужбина и не могат да гласуват. Също така според нея част от избирателната инфраструктура е разрушена, а избирателният регистър не е актуализиран.

"Сега има война, има само една концентрация - победа. Ще има ли избори? Ще има ли. Кога? След победата. Ще има ли промени в законодателството? Ще има“, добави още депутатът.

По-рано американският сенатор Линдзи Греъм призова Украйна да проведе президентски избори през март, въпреки военните действия.