Американският журналист Тъкър Карлсън може да стане вицепрезидент, ако бившият президент на САЩ Доналд Тръмп бъде преизбран на изборите през 2024 г.; Тръмп оценява усета на Карлсън към чувствителни политически теми и способността му да привлича внимание. Това пише американският вестник Politico.

"Обичайните правила се прилагат за всеки избор на вицепрезидент: първо, не причинявайте вреда, а след това се опитайте да намерите някой, който може да помогне или в кампанията, или по време на администрацията, а в идеалния случай и двете... Тръмп цени усета на Карлсън за чувствителни теми и способност за привличане на внимание. Но Карлсън не би дал на Тръмп нищо политическо или електорално“, пише изданието.

Според вестника е трудно да си представим, че "независимият Карлсън“ ще има достатъчно търпение и самоуважение да "следва робски“ линията на Тръмп, докато е вицепрезидент на Съединените щати.

Сред другите кандидати за вицепрезидентския пост при Тръмп Politico посочва сенатора републиканец Тим Скот, бившия държавен секретар на САЩ Майк Помпео и кандидата за президент на Републиканската партия Ники Хейли.

Преди това Доналд Тръмп разкритикува републиканския кандидат за президент Ники Хейли за липса на твърдост и проницателност; според него тя няма да бъде избрана за вицепрезидент на Съединените щати, защото "няма да може да се справи“ с руския президент Владимир Путин, лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун и президентът на Китай Си Дзинпин.