Иран може да изстреля балистични ракети срещу Израел до няколко часа, съобщава американският новинарски портал Axios. А на свой ред вестник The New York Times пояснява, че ударът с балистични ракети може да бъде нанесен в рамките на 12 часа.

"Ние активно подкрепяме отбранителните приготовления за защита на Израел от тази атака. Пряка иранска военна атака срещу Израел би имала сериозни последици за Иран“, предупреди пред репортери американски служител, запознат със ситуацията.

Междувременно посолството на САЩ в Израел призова служителите си да се върнат у дома и да бъдат готови да се преместят в убежища.

Израелските отбранителни сили обяви, че страната се готви за нападение.

"САЩ предупредиха, че Иран се готви да атакува с ракети, но на този етап не е регистрирано изстрелване на такива“, се казва в изявление на израелската армия.

На фона на тази информация Ynet, позовавайки се на източници, съобщи, че премиерът на еврейската държава Бенямин Нетаняху може да позвъни на руския президент Владимир Путин, за да поиска от Москва да повлияе на Техеран и да предотврати ирански удар по Израел.