Собственикът на Tesla, SpaceX, социалната мрежа X и редица други компании Илон Мъск публикува тийзър на предстоящото събитие, което ще се проведе на 10 октомври в Лос Анджелис.

Слоганът на събитието е фразата We, Robot, която вероятно служи като препратка към филма I, Robot с участието на Уил Смит. Мъск увери, че събитието ще "влезе в учебниците по история“.

Според изтичане на информация, американска компания за електрически превозни средства е готова да представи специално създаден роботокси, който ще превозва хора без нужда от шофьори. Очаква се на събитието Tesla да проведе демонстрация на най-новите си хуманоидни роботи Optimus.

Преди това Мъск заяви, че Tesla има най-добрата позиция сред разработчиците на хуманоидни роботи за постигане на масово производство благодарение на ефективната работа на изкуствения интелект директно върху самите роботи. Хуманоидните роботи се разработват от няколко години от японската Honda и Hyundai Motor Boston Dynamics.

Според идеята в бъдеще такива андроиди ще работят във фабрики и ще вършат други "скучни“ неща вместо хората. В същото време Tesla уверява, че роботът няма за цел да отнема работните места на самите хора.